Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ




Υπάρχουν στην αγορά δύο τύποι συστημάτων ασφαλείας για να επιλέξει κανείς. Αυτοί είναι οι Καλωδιακοί συναγερμοί και οι Ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών. Είναι και τα δύο είδη εξίσου αποτελεσματικά , παρόλο αυτά όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην επιλογή ενός ασύρματου συστήματος ασφαλείας . Οι λόγοι είναι πολλοί.  Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Πρώτα από όλα πρέπει να εξακριβώσουμε την έννοια ενός ασύρματου συναγερμού.
Σύμφωνα με την άποψη των ειδικών , πρόκειται για ένα σύστημα ασφαλείας το οποίο επικοινωνεί με τους αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί σε πόρτες και παράθυρα μέσω σημάτων χωρίς τη χρήση καλωδίων . Το χαρακτηριστικό των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας είναι ότι η επικοινωνία των αισθητήρων με το πίνακα ελέγχου γίνεται απρόσκοπτα ακόμα και σε απόσταση περίπου 61μέτρων μεταξύ τους και με την παρεμβολή τοίχων.

Οι κυριότεροι λόγοι για να προτιμήσετε ένα ασύρματο συναγερμό είναι οι κάτωθι:

Είναι πολύ πιο εύκολοι στην τοποθέτηση η οποία μπορεί να αποπερατωθεί μέσα σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι ένας καλωδιακός συναγερμός . Γιατί ένας καλωδιακός χρειάζεται να περαστούν καλώδια στους τοίχους και στα πατώματα. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο κόστος και πολύ περισσότερο κόπο προκειμένου να γίνει η τοποθέτησή του.

Ένας ασύρματος συναγερμός ασφαλείας είναι εξίσου αξιόπιστος και αποτελεσματικός όσο είναι ένας καλωδιακός. Ένα άλλο σημαντικό προτέρημα που διαθέτουν οι ασύρματοι συναγερμοί έναντι των καλωδιακών είναι ότι δεν μπορούν να παρακαμφθούν από τους επίδοξους ληστές. Στη περίπτωση των καλωδιακών συστημάτων ασφαλείας, κάποιος μπορεί κάλλιστα να κόψει τα καλώδια και να βγάλει εκτός λειτουργίας το συναγερμό αφήνοντας το χώρο έκθετο και απροστάτευτο. Χωρίς να υπολογίσουμε και τη ζημιά που θα έχει προκληθεί στο σύστημα ασφαλείας και όλες τις υπόλοιπες ζημιές από μια ενδεχόμενη κλοπή . Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ένας ασύρματος συναγερμός είναι εξίσου αποτελεσματικός όσο ένας καλωδιακός ενώ χρειάζεται το μισό χρόνο για να εγκατασταθεί .

Σε γενικές γραμμές , ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας κοστίζει λιγότερο από ένα καλωδιακό. Αυτό που θα χρειαστείτε για να έχετε μια στοιχειώδη κάλυψη είναι οι αισθητήρες που θα μπουν σε πόρτες και παράθυρα, μια κεντρική μονάδα , μια δυνατή σειρήνα και την επιτήρηση ενός κέντρου λήψης σημάτων.

Όλοι οι προαναφερόμενοι λόγοι είναι που οδηγούν ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιών στην επιλογή ασύρματων συναγερμών ασφαλείας. Αν γυρεύετε ένα σύστημα ασφαλείας αξιόπιστο και  σε κόστος προσιτό , με εύκολη και γρήγορη  εγκατάσταση , τότε η επιλογή σας είναι ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου